Parteneri
UMA ED România

UMA ED România este o asociaţie de educaţie culturală prin mijloace audiovizuale şi comunicare prin artă, apolitică, care promovează cultura activă prin proiectele pe care le propune la nivel național și internațional. Provocarea permanentă a asociației este diversificarea temelor şi largirea activităţilor, de la an la an, pentru noi grupuri ţintă de beneficiari. Principalele obiective sunt realizarea de workshop-uri educaționale prin diverse arte, rezidențe artistice, producții de film, susținerea artei contemporane prin producția de obiect de artă, organizarea de expoziții, producții de spectacole de teatru pe teme sociale, proiecte pe tema biodiversității, proiecte de editare de carte.

POST BELLUM OPS

POST BELLUM OPS este una dintre principalele ONG-uri de la nivel european care se ocupă de conservarea memoriei națiunilor din Europa centrală și de est, în special istoria represivă a secolului XX. Organizația colectează peste 3500 de mărturii ale soldaților/veteranilor de război, prizonierilor politici, supraviețuitorilor Holocaustului, persoanelor implicate în mișcări de rezistență locale, dizidenți sau reprezentanți actuali ai unor autorități represive din trecut. Pe baza mărturiilor POST BELLUM crează workshop-uri educaționale pentru tineri și adulți, unde aceștia pot „să se pună în pantofii” martorilor trecutului nostru.
 

Bratislava Policy Institute

Bratislava Policy Institute are o îndelungă experiență cu subiecte ca antisemitism, intoleranță, hatred, etnicitate, combaterea extremismului, radicalism și diferite tipuri de ură. Dr. Vašečka (director executiv) a publicat numeroase articole asupra fenomenului antifacismului și este reprezentantul Republicii Slovace la Comisia Europeană împotriva Rasismului și Intoleranței (ECRI). Dr. Vašečka este membru al VRAX - unitate specială de stat care luptă împotriva antisemitismului, a rasismului și a xenofobiei. A fost recent implicată în proiectul educațional al CENAA (Centre for European and North Atlantic Affairs) care este centrat pe conștientizarea publică a consumului de știri false și creșterea extremismului în școala gimnazială.

Fundaţia Tarbut Sighet

Fundaţia Tarbut Sighet - Cultură şi educaţie iudaică promovează moştenirea culturală iudaică prin programe educaţionale şi culturale. Proiectele fundaţiei se adresează în principal tinerilor români dar dezvoltă şi programe cu adresabilitate internaţională cum ar fi întâlnirile intergeneraţionale adresate urmaşilor evreilor maramureşeni. Misiunea organizaţiei se leagă de onorarea memoriei victimelor Holocaustului, educaţia legată de istoria şi cultura evreilor din România prin organizarea de conferinţe, întâlniri, evenimente culturale şi asistenţă genealogică precum şi programe cultural-turistice de tip genealogic.

Asociația Hosman Durabil

Înființată în 2005, Asociația Hosman Durabil (www.hosman-durabil.org ) este compusă dintr-un grup de activiști din sudul Transilvaniei, România. Scopul principal al acestei asociații este dezvoltarea sustenabilă a satului Hosman și a văii Hârtibaciului, regiune încadrată de orașe precum Brașov, Sibiu, Mediaș și Sighișoara. Pentru echipa Hosman Durabil, dezvoltare înseamnă atât prezervarea moștenirilor culturale și arhitecturale, cât și contribuirea la îmbunătățirea calității traiului pentru locuitorii regiunii. Hosman Durabil a implementat proiectul “Solidaritate pentru dezvoltarea economică a Văii Hârtibaciului” (SOLID.E.D.), co-finanțată de Programul de cooperare elvețiano-român. Asociația Hosman Durabil are o experiență îndelungată în ceea ce privește implicarea comunității locale și a dezvoltării diferitelor proiecte și inițiative. Proiectul „Casa de lângă Sinagogă”, dezvoltat cu ajutorul asociației Hosman Durabil beneficiază de cunoștințele echipei în domeniul prezervării culturale și a proiectelor educațional-culturale dezvoltate pentru comunitatea locală. „Casa de lângă Sinagogă” are ca scop principal prezervarea patrimoniului evreiesc de la Sinagoga din Mediaș și implicarea comunității locale în diverse proiecte cultural-educaționale care au în vedere istoria locală și diversitatea etnică a orașului.

Licee partenere

Sighetu Marmației: Liceul Pedagogic ”Taras Șevcenko” ,Liceul Tehnologic Marmația, Liceul Teoretic ”Leőwey Klára
Mediaș: Școala Națională de Gaz, Liceul Axente Sever, Liceul Stephan Ludwig Roth
 

Quantic Association