Comunicate de presa

GESTURI DE REZISTENȚĂ”, FILM DOCUMENTAR DESPRE REZISTENȚA EVREIASCĂ ANTIFASCISTĂ DIN TIMPUL RĂZBOIULUI, ESTE ÎN TURNEU ÎN ROMÂNIA

Click aici pentru a citi comunicatul de presa.

Comunicat de presa Medias

Click aici pentru a citi comunicatul de presa.

Viitorul Memoriei. Înțelegând trecutul pentru un viitor mai bun

Proiectul interdisciplinar, transnațional și „multi-oraș” care propune reactivarea memoriei Holocaustului în România, Cehia și Slovacia prin artă și media, anunță lansarea unei serii deevenimente organizate la București, Sighetu Marmației, Mediaș, Bratislava, Praga și Brno.

În 2018 s-au împlinit 100 de ani de la sfârșitul Primului Război Mondial, ce a avut ca urmare desăvârșirea procesului de formare a statelor naționale. Pentru a celebra primul veac de Europa modernă, Uniunea Europeană a sprijinit, prin programul ”Europa pentru cetățeni” - Componenta 1 Memorie istorică europeană - 2018, o serie de proiecte despre rezistența împotriva regimurilor totalitare. Aceste proiecte încurajează toleranța, înțelegerea reciprocă, dialogul intercultural și reconcilierea, cu scopul de a cunoaște trecutul și de a construi viitorul, în special în vederea sensibilizării generației mai tinere.

Click aici pentru a citi comunicatul de presa.

Aparitii in presa

In presa despre Gestures of Resistance

Radio Europa Moldova Libera: În dialog cu Olga Ștefan, realizatoarea și curatoarea proiectului românesc „Viitorul memoriei”

Interviu Olga Stefan - Radio Romania Cultural